Magicna kombinacija meda i cimeta


Naučnici danas prihvataju med kao vrlo efikasan lek za razne bolesti. Njegovo korišćenje ne izaziva baš nikakve štetne efekte, a savremena nauka kaže da ova namernica ne šteti ni dijabetičarima ako je uzimaju u pravoj dozi, kao lek.
Mešavina meda i cimeta vekovima se koristila kao lek. Evo nekoliko recepata, na koji način i u koje svrhe možete koristiti ove dve namirnice koje leče.

Dugovečnost
Veruje se da svakodnevno konzumiranje čaja sa medom i cimetom može da produži život. Pomešajte četiri kašike meda, kašiku cimeta u prahu i tri šoljice vode, prokuvajte i pijte kao čaj. Popijte četvrtinu šoljice tri do četiri puta dnevno. Vaša koža će biti mekana i sveža, a odložiće i nastanak bora.

Probavne smetnje
Cimet u prahu pomešajte s dve kašike meda i to pojedite pre jela. Na taj način će se i najteže jelo lakše svariti.

Umor
Pomešajte pola kašike meda i pola kašičice cimeta u čaši vode. Popijte u popodnevnim satima kad osetite umor. Svakodnevno konzumiranje ovog napitka će povećati vitalnost u roku od nedelju dana.

Prehlade
Oni koji pate od uobičajene i hronične prehlade treba jednom dnevno tokom tri dana da uzimaju jednu kašiku meda pomešanu sa ¼ kašičice cimeta u prahu. Na ovaj način ćete se rešiti kašlja, kijavice i bolova u sinusima.

Loš dah
Pomešajte kašiku meda s kašikom cimeta u prahu u toploj vodi. Svako jutro ovim isperite usnu duplju, pa će vaš dah biti svež tokom celog dana.

Holesterol
Pomešajte dve kašike meda i tri kašičice cimeta u prahu sa pola litre vode. Ova smesa će smanjiti količinu masnoće u krvi. Dokazano je da pacijenti koji su ovaj napitak pili bar tri puta dnevno nakog nekog vremena nisu imali problema sa visokim holesterolom.

Infekcije na koži
Pomešajte med i cimet, smesu stavite na delove kože koje je zahvatila infekcija, držite na koži oko 30 minuta, pa potom isperite toplom vodom.

Comments