Nikada ne odustajte!



Nemojte nikada da odustajete od svojih namera ili snova. Postojace uvek prepreke manje ili vece, ali ne dajte se. One i postoje zato da bi ostvarenje bilo sladje. Mislim, iskreno, da li je zanimljivije da nesto mozete da imate ili ostvarite odmah tog momenta, ili kada prodje neko izvesno vreme? Ja mislim da je sve lepse kada se malo ceka, ali ne predugo. Cula sam i citala o mnogim ljudima koju su odustajali od svega bas kada su bili najblizi svom cilju, ali od nestrpljenja nisu ni primetili. Vi nemojte biti ti ljudi, napunite se pozitivnom energijom i borite se za ono sto silno zelite. Zelja moze biti neverovatna pokretacka snaga koja ce vas vinuti do neba ako treba, samo da se ostvari.
Evo jedne zanimljive price o tome kako ne treba nikada odustati.

Vinston Cercil se tri godine mucio da se provuce kroz osmi razred osnovne skole jer mu je ucenje maternjeg engleskog jezika jako tesko padalo. Zvuci pomalo ironicno da ga je cuveni Oksfordski univerzitet pozvao nekoliko decenija kasnije da odrzi govor na dodeli diploma buducim diplomatama.
Cercil je na ovaj dogadjaj dosao sa uobicajnim rekvizitima: cigarom, stapom i cilindar sesirom. Dok se Cercil priblizavao podijumu, cela dvorana je ustala i gromoglasno ga pozdravila. Prepoznatljivim govorom tela umirio je prisutne i samouvereno stao ispred njih. Izvadivsi cigaru iz usta i odlazuci sesir na govornicu, Cercil je netremice gledao u publiku punu iscekivanja. Iz njega se prolomio autoritativan glas: “Nikad ne odustajte!”
Proslo je nekoliko sekundi pre nego sto se propeo na vrhove prstiju i ponovio: “Nikad ne odustajte!” Njegove reci su odzvanjale u usima prisutnih. U dvorani je vladala grobna tisina dok je, uzevsi sesir i cigaru, podupiruci se stapom odlazio sa podijuma. Njegov govor je bio zavrsen.
Ja nisam odustala kada mi je Google dva puta obrisao blog iz nepoznatih razloga. Naprotiv, napravila sam novi, jer ko moze da zaustavi moju zelju da pisem i pomazem drugima.
Zato svi vi koji se osecate nesrecno zbog toga sto mislite da se vasi snovi nikada nece ostvariti, prestanite sa takvim mislima odmah! Znajte da ce vam se destiti ono o cemu najvise razmisljate. Tako da ako mislite kako necete uspeti ni u cemu, to ce vam se i desiti. Umesto toga verujte u vase snove i ne odustajte od njih nikada. Mastajte, razmisljajte o njima,i oni ce poceti da se krecu vama u susret.





Comments