Plan: Samo danas!

Primenite svakog dana bar neka od ovih pravila, i sigurno ćete krenuti da menjate svoj život na bolje.
1.     Samo danas trudiću se da budem srećan i dobro raspoložen. Imaću na umu Linkolnove reči da je većina ljudi srećna u onoj meri u kojoj odluči da bude srećna. Stalno ću se podsećati da je sreća u čoveku, a ne izvan njega.
2.     Samo danas nastojaću da se prilagođavam okolnostima, umesto da se trudim da okolnosti prilagođavam vlastitim željama.
3.     Samo danas brinuću se za vlastito telo. Radiću gimnastiku, negovaću ga i hraniti. Neću ga zapuštati ni zloupotrebljavati, jer želim da me dugo i dobro služi.
4.     Samo danas posvetiću malo vremena vežbanju uma. Naučiću nešto korisno. Pročitaću nešto što iziskuje napor, razmišljanje i koncentraciju.
5.     Samo danas učiniću nešto i za dušu. Učiniću makar jedno dobro delo, ne očekujući ni nagradu ni dobitak. Uradiću dve stvari koje mi inače teško padaju, kako bih vežbao i duh i volju.
6.     Samo danas biću ljubazan prema svojoj okolini. Trudiću se da delujem što bolje mogu, biću pažljiv i ljubazan, za svakog ću nastojati da pronađem neku lepu reč. Ništa i nikoga neću kritikovati. Neću pokušavati da menjam ljude.
7.     Samo danas pokušaću da živim samo za danas. Neću rešavati stotinu problema odjednom, jer znam da dan traje samo dvadesetčetiri sata.
8.     Samo danas pridržavaću se unapred utvrđenog dnevnog plana. Rasporediću vreme tako da unapred znam šta ću raditi nekoliko narednih sati. Kloniću se i dveju velikih napasti: žurbe i neodlučnosti.
9.     Samo danas potrudiću se da nađem pola sata za potpuno opuštanje, pola sata kada ću moći da budem sam sa sobom.
10.  Samo danas rešiću se svih svojih strahovanja. Neću se plašiti da budem onakav kakav jesam, da se radujem i da uživam u lepom. Bez straha ću voleti i bez straha verovati da me voli oni koje volim.

Comments