Prirodne maske za lice


Maske protiv bora i za zatezanje kože
Maska sa medom
Pomešajte dve kašike meda sa dve kašike mleka. Smesu dobro promešajte i nanesite je na lice, vrat i dekolte. Držite je oko 10 minuta, pa je isperite mlakom vodom i namažite odgovarajuću kremu.
Maska od pomarandže i maslinovog ulja
U činiji pomešajte sok i izrendanu koru od jedne pomorandže i kašiku maslinovog ulja. Ovom maskom izmasirajte lice, dekolte i vrat. Ostavite je da stoji na licu od 5 do 10 minuta.
Maska holivudskih zvezda
Dobro izmešajte dve kašike kukuruznog brašna i jedno belance. Masku nanesite u debljem sloju na lice i vrat, pa preko stavite gazu. Posle 15 minuta masku skinite gazom. Lice prvo isperite mlakom, pa hladnom vodom, kako bi ublažili crvenilo i umirili kožu.

Maske za masnu kožu
Maska od krastavca za masnu kožu
- 1/2 krastavca,
- 1 belance
- 1 kašičica limunovog soka,
- 1 kašičica nane
Izmiksajte sve i ostavite da se ohladi 10 minuta. Stavite masu na lice i ostavite da stoji 15 minuta. Nakon toga skinite masku i isperite lice toplom a zatim hladnom vodom.
Maska od meda i jabuke Sastojci:
1 jabuka srednje veličine
5 kašika meda
Izrendajte jabuku i dodajte med. Nanesite na lice i ostavite 10 minuta. Isperite hladnom vodom.
Maska od narandže za masnu kozu
Maska od narandže podstiče prokrvljenost i normalizuje lučenje masnoće. Podrazumeva se da se koristi samo sveže cedjen sok od narandže.
sok od 1/2 narandž
8 supenih kasika brašna.

Maske za suvu kožu
Maska od kakaa, meda i mleka
Ova maska vratice kozi izgubljenu vlagu.
Priprema: Pomesajte jednake delove kakaoa u prahu, meda i mleka. Masku nanesite na lice i drzite 15 minuta. Nakon toga lice uobicajeno isperite vodom.
Maska od jogurta, banane i meda
 Izmešajte pola zrele banane sa jogurtom i kašičicom meda, dodajte nekoliko kapi bademovog ulja i pastu nanesite na očišćeno lice, držite 15-20 minuta, isperite mlakom vodom.


Comments